site 1Sâmbătă, contabilii din România şi-au sărbătorit munca şi efortul depus de-a lungul carierei, în cadrul „Zilei Naţionale a Contabilului Român”. La Sala de Conferinţe, a Hotelului Pietroasa, Filiala Buzau a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România i-a felicitat si i-a premiat pe cei mai buni profesionişti contabili, în cadrul Topului local al societăţilor membre CECCAR. În Buzau această zi a început să fie celebrată din anul 2005.

În cadrul evenimentului au fost invitaţi să ureze “La mulţi ani” experţilor contabili din Buzau şi mult succes în carieră, primarul Constantin Boscodeala, reprezentanti ai Finantelor Publice, ai Judecatoriei, ai Parchetului si ai ITM-ului, directorul executiv Filiala Buzau a CECCAR, economist Adina Margineanu şi bineînţeles preşedintele Filialei Buzau a CECCAR, economist Vasile Jureschi. În sală au mai fost prezenţi profesionişti contabili membri ai Corpului, specialişti din domeniul economic care îşi desfăşoară activitatea în cadrul societăţilor comerciale, unităţilor deconcentrate, instituţiilor publice, cadre didactice din mediul universitar si personalităţi din viaţa economică şi socială a judeţului.

Temele discutate cu ocazia „Zilei Naţionale a Contabilului Român” au fost „Standardele profesionale – garanţia competenţei şi performanţei în gestionarea profesiei contabile” şi “IMM-urile un parteneriat de success”.

site 3Preşedintele Filialei Buzau a CECCAR, Vasile Jureschi, a premiat în cadrul Topului local al societăţilor membre următoarele firme, care au contribuit la dezvoltarea economiei locale:

Locul I – Activ Expert

Locul II – Edil Expert

Locul III – Master Contexpert si SC Evex SRL

În cadrul „ Zilei Naţionale a Contabilului Român” au fost acordate diplome de merit, pentru munca depusă, mai multor experti membri ai Corpului.

De ce s-a ales ziua de 21 septembrie pentru sarbatorirea zilei contabilului? Pentru cã profesia contabilã este privitã ca cea care gestioneazã, calculeazã şi pãstreazã echilibrul între “cât trebuie”şi “de unde luãm”. Cu alte cuvinte, este o profesiune ce presupune mult tact şi echilibru. Simbolul profesiei contabile este contul, instrument care se reprezintã de cele mai multe ori sub forma unui T sau a unei balanţe. Nu mai punem la socotealã faptul cã existã chiar şi un alt instrument de lucru cu denumirea de Balanţã.

site 2Toate acestea au determinat sã se aleagã o zi care sã sugereze echilibrul şi sã aibã legãturã cu instrumentele de lucru ale profesiei noastre. Astfel, s-a ales ziua de 21 septembrie, ziua echinocţiului dintre varã şi toamnã, când ziua este egalã cu noaptea, zi care constituie începutul zodiei Balanţã. Propunerea a fost aprobată de Conferinţa Naţională a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România din 2 septembrie 2004, care a adoptat-o în unanimitate şi cu mare entuziasm, prin Hotãrârea nr. 04/52. Materializarea acestei idei a revenit Consiliului Superior, care, prin Hotãrârea nr. 04/62 din 20 noiembrie 2004, a aprobat Normele nr. 12.726/2004 privind modul de organizare şi desfãşurare a manifestãrilor prilejuite de ziua de 21 septembrie ca zi naţionalã a contabilului român.

Oficial, prima ediţie a sãrbãtoririi “Zilei naţionale a contabilului român” a fost 21 septembrie 2005.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here