primaria merei
Firma cumnatului premierului Victor Ponta ar fi avut lucrări cu bani publici și în județul Buzău. Potrivit unor informații, o societate ce aparține rudelor lui Ponta, firmă aflată acum, în centrul unui scandal de proporții cu un prejudiciu imens creat în bugetul statului, ar fi avut contract în urmă cu câțiva ani cu Primăria Merei. Contractul cu compania Grossman ar fi avut valoarea de peste 700.000 de euro, bani în contul cărora s-a refăcut rețeaua de alimentare cu apă a trei sate din comuna Merei și, în plus, s-a realizat și stația de pompare situată în apropierea popasului Merei.

Anchetatorii suspectează că în dosarul în care marți dimineață au avut loc percheziţii la mai multe firme, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei iar banii fiind însuşiţi în interes propriu. De asemenea, în cauză sunt suspiciuni şi cu privire la comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, printre care şi fapte de evaziune fiscală.

Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here