DNAO firmă de medicina muncii și un cabinet individual de psihologie figurează în rechizitoriul DNA de trimitere în judecată a fostului manager general al Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni, Nicoleta Sandu. Aceasta este acuzată de abuz în serviciu în formă continuată. Printre neregulile constatate de procurori se află și contractele încheiate cu S.C. „PSIHOMEDICA”S.R.L. Buzău și Cabinetul Individual de Psihologie „Gheorghe Nicuşor” Râmnicu Sărat. Potrivit DNA, ,,în urma încheierii unui contract de prestări servicii, la data de 23.03.2009, cu S.C. S.R.L., s-a dispus achitarea sumei totale de 23.895 lei, din care suma de 7.785 lei a fost achitată în mod nejustificat, întrucât serviciile aferente nu au fost executate, respectiv au fost nereale. În baza contractului de prestări servicii mai sus menționat, rezulta că S.C. S.R.L. Buzău, trebuia să presteze servicii medicale de medicină muncii, în anul 2009, pentru angajații spitalului, însă pentru 97 de persoane aceste servicii nu au fost prestate.
Subsecvent încheierii unui alt contract de prestări servicii, la 13.03.2009, cu prestatorul Cabinetul Individual de Psihologie ,,Gheorghe Nicu­șor“ Râmnicu Sărat, s-a dispus achitarea sumei totale de 61.370, din care suma de 54.350 lei a fost achitată în mod nelegal și nejustificat. Acest aspect a rezultat din achitarea serviciilor prestate la un preț nejustificat de mare pentru cele 468 persoane testate și din caracterul fictiv al examinării pentru un număr de 178 persoane. Contractul avea ca obiect testarea psihologică a angajaților spitalului.
Ulterior încheierii Contractului de prestări servicii, la data de 19.02.2009, cu S.C. S.R.L în calitate de prestator, pentru prestare de servicii IT, s-a dispus achitarea, în lunile februarie și martie 2009, a sumei totale de 5.300 lei, în mod nelegal și nejustificat, aspect rezultând din împrejurarea că serviciile facturate nu au fost niciodată executate de societatea prestatoare. După încheierea Contractelor de prestări servicii de publicitate, la data de 01.09.2008 și 26/ 10.12.2008, cu S.C. S.R.L în calitate de prestator, s-a dispus achitarea sumei totale de 7.101 lei, în mod nelegal și nejustificat, aspect rezultând din împrejurarea că serviciile facturate nu au fost niciodată executate de societatea prestatoare. În ambele contracte este prevăzută promovarea publicitară prin radio și internet a unei și respectiv , fără a se specifica durata spoturilor ce urmau a fi produse de S.C. S.R.L., planurile media pentru difuzarea spoturilor, intervalele orare de difuzare, numărul minim de difuzări aferent fiecărui contract, elemente minimale care trebuiau să fi stat la baza determinării și stabilirii valorii contractelor. Prejudiciul total reținut în cauză este în valoare de 71.951 lei“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here