FOCAR de COVID, în arestul IPJ! Cine s-a infectat

0

Un nou focar de coronavirus a fost anunțat, astăzi, de autoritățile din sănătate. Este vorba despre apariția a trei cazuri de COVID la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău. Trei polițiști au fost confirmați cu coronavirus. Nu se impun măsuri suplimentare în privința persoanelor reținute în arestul IPJ Buzău.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Buzău, sunt active următoarele focare de infecție cu SARS-CoV-2:

  • Centrul de Integrare cu Terapie Ocupațională (CITO) Râmnicu Sărat: 42 persoane confirmate pozitiv.
  • Școala gimnazială nr. 11 Buzău: 5 persoane confirmate pozitiv.
  • Colegiul Național B.P Hasdeu (din municipiul Buzău): 3 persoane confirmate pozitiv.
  • Liceul cu Program Sportiv (din municipiul Buzău): 3 persoane confirmate pozitiv.
  • Școala gimnazială Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu (din municipiul Buzău): 4 persoane confirmate pozitiv.
  • Inspectoratul de Poliție Județean Buzău- Centrul de Reținere și Arestare Preventivă: 3 persoane confirmate pozitiv.

Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

  • În cazul focarului de la CITO, DSP a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialiști și izolarea la nivelul centrului/spitalului în funcție de complexitatea și gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantinarea contacților/izolarea pacienților.
  • În cazul focarelor de la unitățile de învățământ, DSP a dispus următoarele măsuri: identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora, testarea contacților apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, cu firmă specializată, unitățile de învățământ își vor suspenda cursurile ”față în față” pe o perioadă determinată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here