Scantei Carmen

Gripa bântuie prin județ. Un prim focar de gripă înregistrat de la debutul sezonului rece a fost confirmat recent de medicii epidemiologi din Direcția de Sănătate Publică.
Focarul a fost localizat în Spitalul CFR din Buzău, unde 13 persoane, 11 pacienți și doi medici, au fost diagnosticate până acum cu gripă.
De asemenea, alte două cazuri de gripă au fost confirmate în cazul unui medic și al unui pacient de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.
„Formele de boală sunt ușoare spre medii iar pacienții au rămas internați la secția de boli interne a Spitalului CFR și un pacient la secția de Boli Infecțioase în timp ce personalul medical s-a autoizolat la domiciliu”, a declarat medicul Carmen Scântei.
Bolnavii diagnosticați cu gripă au prezentat febră, între 37,7C și 39C), tuse, rinoree, cefalee și mialgii.
Conducerea DSP Buzău transmite o serie de măsuri pentru ca focarul de gripă să nu se extindă în perioada următoare:
1. Reinstruirea pesonalului medical vis-a-vis de masurile care se impun in astfel de situatii.
2. Triaj epidemiologic zilnic al personalului, impunerea utilizarii mastilor de protectie iar in functie de gravitatea afectiunii interzicerea accesului in serviciu a persoanelor cu semne de infectie respiratorie acuta.
3. Triaj epidemiologic zilnic a pacientilor si comunicarea catre Directia de Sanatate Publica a constatarilor.
4. Limitarea internarilor pe perioada de evolutie a focarului.
5. Izolarea imediata a oricarui bolnav cu simptomatologie respiratorie, in spatiile de izolare ale unitatii sau in functie de gravitate transferul in Sectia de Boli Infectioase si comunicarea operativa catre Directia de Sanatate Publica a acestei situatii .
6. Intensificarea masurilor de curatenie si dezinfectie zilnica.
7. Supravegherea si educarea bolnavilor in vederea igienei riguroase a miinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here