sergiu bahaianTribunal Ialomiţa a decis ca Sergiu Băhăian, fostul patron al societăţii Sabina Product şi al clubului Gloria Buzău, să fie condamnat la 26 de ani de închisoare, pentru înşelăciune, omor, instigare la omor calificat şi fals. Decizia Tribunalului poate fi atacată cu apel.

În acest proces, Sergiu Băhăian este judecat, alături de alte 13 persoane, pentru înşelăciune, omor, instigare la omor calificat, fals în înscrisuri, precum şi fals privind identitatatea. Cei 14 au fost trimişi în judecată, la începutul lunii noiembrie 2010, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Ialomiţa.

Procurorii au stabilit că, în perioada noiembrie 2006 – aprilie 2007, Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepac au iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alte persoane, în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.

Procurorii au reţinut şi faptul că inculpaţii Valentin Şlepac şi Nicolae Mîrşu, instigaţi de Băhăian, l-au ucis pe Lucian Cernat aruncându-l în Dunăre de pe podul rutier care traversează braţul Dunărea Veche, după ce l-au obligat să bea alcool, ajungând astfel în imposibilitate de a se apăra. Emil Leonte a fost omorât în anul 2008, cu mai multe lovituri de ciocan în cap, cadavrul acestuia fiind aruncat în canalul Dunăre-Marea Neagră. Ionel Ulezu a fost omorât tot în anul 2008, fiind îngropat de viu după ce fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Cadavrul său a fost găsit într-o curte din satul Măgura, comuna Cerchezu, judeţul Constanţa, într-o groapă de aproximativ doi metri adâncime, sub o placă de beton deasupra căreia era construit un WC. Petrică Captalan a fost omorât în 2008, după ce a fost lovit în cap cu o bâtă şi îngropat imediat într-o groapă, la aproximativ un metru adâncime, deasupra cadavrului fiind pusă o placă din beton astupată cu pământ.

Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş au recunoscut faptele comise şi au susţinut că au comis crimele la iniţiativa lui Sergiu Băhăian, fiindu-le frică de acesta, potrivit anchetatorilor.
Totodată, pe rolul Tribunalului Ialomiţa se mai află un proces al lui Sergiu Băhăian. În această cauză, în 9 iunie, Sergiu Băhăian, împreună cu alte 14 persoane, a fost trimis în judecată pentru că ar fi înşelat 35 de firme din Bucureşti şi din ţară, precum şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Fostul patron al societăţii Sabina Product şi patron al clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian – care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România în 1995 – era căutat de DIICOT pentru o fraudă de două milioane de euro, în urma unor operaţiuni comerciale, emiţând file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive, în 17 ianuarie el fiind arestat de către Tribunalul Ialomiţa, după ce a fost prins de anchetatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here