beganu-300x190

Fostul prefect, Paul Beganu, și ceilalți membrii ai grupării sale, cu toții implicați într-o afacere ilegală cu peste 5000 de hectare de pădure la Gura Teghii, rămân în arest încă 30 de zile. Așa au decis marți seară judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești, decizia putând fi contestată în termen de 48 de ore de apărătorii inculpaților.
Astfel, cu încă un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, fostul prefect de Buzău și acoliții săi rămân în arest până pe 19 ianuarie, însă nu este exclus ca ulterior magistrații să nu fie de acord cu judecarea lor în stare de libertate și să-i țină tot după gratii.

Fostul prefect, Paul Beganu este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual și instigare la dare de mită.

Afaceristul Gheorghe Ceteraş este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă și dare de mită, acesta fiind cel pe mâna căruia a intrat pădurea de la Gura Teghii, deși nu avea acest drept, împroprietărirea făcându-se după ce a dat mită în stânga și-n dreapta, de la un angajat al Romsilva până la fostul prefect Paul Beganu și la un judecător de la Pătârlagele, unde s-a judecat dosarul său de împroprietărire.

În arest, alături de Beganu și Ceteraș se mai află avocatul Mihail Cosmin Vasile, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită.

În acelaşi dosar, este cercetat sub control judiciar judecătorul Neculae Toader, fost preşedinte al Judecătoriei Pătârlagele dar și inginerul silvic Ion Irimia.

Potrivit procurorilor DNA Ploieşti, care instrumentează acest dosar, Beganu, Irimia şi Toader sunt suspectaţi că ar fi luat mită 2.250.000 de euro pentru a favoriza retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de pădure lui Gheorghe Ceteraş, cumpărătorul unor drepturi litigioase de la un moştenitor al unei presupuse persoane îndrituite la retrocedare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here