baiculescuPreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Dumitru Băiculescu este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese în materie penală. Acestuia îi sunt imputate acte semnate în perioada în care s-a aflat la conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău.
Iată comunicatul ANI:
„Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor cu privire la posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către BĂICULESCU DUMITRU, fost Director executiv în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău (D.S.V.S.A. Buzău), în perioada 05 februarie 2014 – 08 aprilie 2014.
În perioada exercitării funcției de Director executiv în cadrul D.S.V.S.A. Buzău, BĂICULESCU DUMITRUa avizat cu ”bun de plată” un număr de 12 facturi de prestări servicii, în valoare totală de 8.334,33 Lei, emise de S.C. MEDVET 2000 S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut în perioada 29 decembrie 2009 – 30 ianuarie 2014 atât calitatea de asociat, cât și funcția de administrator) către D.S.V.S.A. Buzău.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către BĂICULESCU DUMITRU a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare. BĂICULESCU DUMITRU nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here