Ion Vasile
Fostul senator de Buzău, social democratul Ion Vasile, nu exclude revenirea în prim planul politicii buzoiene. Prezent în week-end la aniversarea a 25 de ani de existență a publicației Opinia, fostul senator, Ion Vasile, a declarat că nu exclude o astfel de variantă. Precizările nu au fost însă foarte clare, privind momentul la care ar putea reveni în politică ori funcția la care ar râvni fostul parlamentar de Buzău.

Ion Vasile a fost senator în mandatele 1990-1992, 1992-1993, 1996-2000 şi 2004-2008. Între 1993 şi 1996 a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Ecuador iar între 2001 şi 2004 a deţinut funcţia de prefect al judeţului Buzău, sub guvernul Adrian Năstase.

Ion Vasile a fost preşedinte al social-democraţilor buzoieni încă de la înfiinţarea Frontului Salvării Naţionale, rămânând în fruntea organizaţiei buzoiene odată cu transformarea FSN în PDSR şi apoi în PSD. El este de profesie medic chirurg ortoped şi a continuat să profeseze în paralel cu funcţia politică.

După alegerile locale din 2008, între Ion Vasile şi primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, care conducea filiala municipală Buzău a PSD, au apărut primele conflicte publice, Boşcodeală acuzându-l pe Ion Vasile de atitudine dictatorială.

Primarului Boşcodeală i s-a alăturat şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, social-democratul Victor Mocanu, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a PSD. Cei doi i-au cerut în repetate rânduri lui Ion Vasile să demisioneze din funcţia de preşedinte al PSD Buzău.
Conflictul Ion Vasile-Boşcodeală a luat amploare în septembrie 2009. Atunci, Ion Vasile a convocat o conferinţă judeţeană extraordinară a PSD, în care el a fost reconfirmat pe post. Tot atunci, la propunerea sa, lui Boşcodeală i-a fost retrasă funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, primarul rămânând doar lider al organizaţiei municipale. Totodată, i-a fost retrasă funcţia şi lui Victor Mocanu, care era vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, iar acum este simplu membru de partid.

În aceeaşi conferinţă, tot la propunerea lui Ion Vasile, au fost excluşi din partid şase consilieri – patru judeţeni şi doi municipali.
În mai 2010, după ce conflictul a luat amploare iar pentru aplanarea lui au intervenit șefii PSD de la Centru, Ion Vasile anunţa că demisionează din partid şi că rămâne parlamentar independent, dar că nu se va afilia UNPR, el apreciind că a fost revocat de la şefia PSD Buzău „în mod stalinist”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here