Anul trecut, una dintre principalele cauze de producere a tragediilor rutiere, în județul Buzău, a fost indisciplina bicicliștilor. Pe acest fond general, dar și după ce recent, în localitate, o femeie de 52 de ani, aflată pe bicicletă, și-a pierdut viața în urma unui accident rutier, polițiștii râmniceni au acţionat pe raza comunei Puiești, pentru prevenirea evenimentelor şi accidentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi bicicliştii, ca urmare a abaterilor comise în trafic de către aceste categorii de participanţi la trafic.foto 1Pentru conştientizarea bicicliștilor cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie atunci când sunt în trafic, dar și pentru a sublinia consecințele grave ale neatenției, poliţiștii au adresat recomandări și au prelucrat prevederile Codului Rutier.

În cadrul activităţilor au fost consiliați peste 150 de participanți la trafic din această categorie, fiindu-le distribuite veste reflectorizante.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. foto 3Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus  dinspre Nicolești către Râmnicu Sărat, de un șofer în vârstă de 19 ani, din Puiești, a surprins și accidentat  o femeie în vârstă de 52 de ani, din localitatea Puiești, care s-ar fi deplasat cu bicicleta pe partea carosabilă, pe același sens de mers. Din păcate, manevrele de resuscitare efectuate de echipajul medical nu au avut rezultat fiind declarat decesul femeii. , anunța IPJ Buzău, în seara zilei de 8 ianuarie, când s-a produs tragedia de la Puiești.

Poliţiştii reamintesc bicicliștilor:

 pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător;

– când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

– bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

– de asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

– totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți.

– înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic!

– înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!

– la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

– circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul!

– nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!

– poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața!” , transmit reprezentanții IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here