Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu poliţişti din cadrul Biroului Poliției de Proximitate, jandarmi şi reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au desfăşurat activităţi preventive la manifestările cultural-artistice, în zonele aglomerate, la societăţile comerciale.Activitățile au fost derulate sub egida Campaniei Naționale de prevenire a traficului și consumului de substanțe interzise  „Dincolo de aparențe”. Scopul activităților a fost informarea tinerilor cu privire la consecințele consumului de substanțe psihoactive, dar și conștientizarea efectelor negative pe care consumul îl are asupra psihicului.În cadrul activității au fost folosiți ochelarii tematici pentru simularea intoxicării cu alcool, sau substanţe psihoactive putând fi astfel clarificate riscurile și pericolele consumului prin evidențierea numeroaselor deteriorări ale stării fizice. Polițiștii le-au adus la cunoștință tinerilor faptul că substanțele psihoactive nu ameliorează, ci creează noi probleme.De asemenea, alături şi de poliţişti din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi Feroviare au purtat discuţii cu persoanele care se pregăteau de drumul către mare, munte şi le-au oferit recomandări pentru a fi în siguranţă pe timpul vacanţei. , transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău.

RECOMANDĂRILE POLIŢIEI PENTRU A STA DEPARTE DE GRIJI ÎN VACANȚĂ!

E timpul când se leagă ușor prietenii: la munte, la bunici, pe plajă, la piscină, în cluburi, însă…fiţi precauţi!

În cazul în care vă petreceţi vacanţa în tabere şcolare, nu plecaţi în drumeţii singuri, fără a fi însoţiţi de adulţi. Evitaţi deplasările pe timpul nopţii.

Nu vă lăsaţi atraşi de propunerile, aparent încântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoaşteţi de puţin timp. Evitaţi să intraţi în discuţie cu străinii, indiferent de motivul pentru care aceştia vă abordează.

Nu oferiţi telefonul mobil unei persoane necunoscute, sub pretextul că îl admiră sau că trebuie să dea un telefon urgent.

Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se oferă.

Fiţi atenţi la lumea virtuală! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră.

Nu dezvăluiţi parolele personale altor cetăţeni, nici măcar prietenilor apropiaţi, în caz contrar adresa dumneavoastră de e-mail poate fi folosită pentru a trimite mesaje jignitoare sau spam în numele vostru!

Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

Pe drum, respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni! Evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu şi nu întârziaţi pe drum!

Evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. E de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată!

ATENȚIE! Daca se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, NU TRAVERSAŢI, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

Învăţaţi-i pe cei mici că au voie să plece de lângă familie sau grupul cu care sunt doar cu permisiunea unui adult şi numai după ce au spus unde şi cu cine pleacă!

Asiguraţi-vă că ştie numele, adresa, numărul de telefon al părinţilor şi numele hotelului în care stă!

Învăţaţi-i că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce singur să-şi caute părinţii! Dacă s-a pierdut, învăţaţi-l să apeleze la un poliţist, salvamar, o vânzătoare sau un adult însoţit de un copil!

Învăţaţi-i să spună cuiva în care are încredere dacă se simte speriat sau ameninţat!

 POLIŢIA UREAZĂ TUTUROR VACANŢĂ PLĂCUTĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.