Zeci de amenzi au fost aplicate marți dimineață, când transportatorii de mărfuri și de persoane au fost verificați, în cadrul unei ample acțiuni desfășurate de poliţişti ai Serviciului Rutier, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Razia rutieră a vizat prevenirea și combaterea oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranța si legalitatea transportului de persoane şi mărfuri dar și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2.12.112Având în vedere prioritatea reducerii riscului rutier și diminuarea eventualelor cauze care ar putea duce la implicarea autovehiculelor de transport marfă și de transport persoane în evenimente rutiere de mare impact,  Serviciul Rutier și I.S.T.C.R. au întocmit un plan amplu de acțiune la nivelul județului, în baza căruia se efectuează acțiuni comune de control.

Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

În timpul acțiunii au fost verificate 200 de autovehicule dintre care peste 120 de vehicule pentru transportul de persoane şi mărfuri.12.111Poliţiştii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale dintre care 41 de sancţiuni pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 19 sancţiuni pentru abateri conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi 6 sancţiuni pentru nereguli conform H.G. 69/2012 privind stabilirea unor norme pentru transportul rutier de persoane şi mărfuri.

Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 20.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere, 3 certificate de înmatriculare şi au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

În perioada următoare poliţiştii rutieri vor acționa constant pe toate drumurile din județul Buzău.” , anunță Biroul de Presă al I.P.J. Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here