Amplu exercițiu marți la abatorul de păsări de la Tăbărăști, în care au fost angrenate importante forțe de ordine. Simularea s-a desfășurat după un scenariu bine pus la punct, scenariu care se referea la producerea unui accident chimic în care sunt implicate cantități mari de amoniac, provenite de la instalația de pe platforma industrială a societății Avicola. Același scenariu a prevăzut evacuarea personalului care a fost dus într-un loc sigur, ferit de norul de amoniac. În cadrul exerciţiului, doi dintre angajați au avut nevoie și de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu amoniac.
Pompieri, jandarmi, polițiști, echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță și o echipă de intervenție constituită la nivelul operatorului economic au făcut tot ce a fost nevoie astfel încât să limiteze la maxim urmările dezastrului.
La finalul simulării, autoritățile au tras linie și au declarat că în caz de nenorocire, responsabilii știu cum să acționeze pentru a limita cât mai mult posibil pagubele.

Potrivit prefectului de Buzău, George Sava, nu au existat nereguli, timpii de intervenție s-au încadrat în graficul stabilit, toată lumea a fost evacuată la timp și s-au evitat alte complicații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here