Judecătoria Buzău s-a mutat, începând de miercuri 2 decembrie, în casă nouă. Instanța buzoiană va funcționa de acolo încolo în Galleria Mall.
La tăierea panglicii de inaugurare a noului sediu au fost prezenți, miercuri, secretarul de stat din Ministerul Justiției, Alin Antochi, magistrați de la Curtea de Apel Ploiești, de la Tribunalul Buzău și oficialități locale.
Noua judecătorie beneficiază de 4 săli de judecată și 4 săli de consiliu climatizate și dotate cu mobilier nou, de spații generoase pentru judecători și personal auxiliar, grupuri sanitare moderne atât pentru justițiabili cât și pentru personal.
”Suntem într-un moment frumos pentru justiția buzoiană, inaugurarea acestui sediu face parte dintr-un program mai amplu pornit de Ministerul Justiției în ideea de a oferi judecătorilor, magistraților și justițiabililor spații adecvate pentru desfășurarea activității. Buzăul nu putea să rămână mai prejos și în acest plan de investiții s-a luat inițiativa de a se construi o nouă Judecătorie, aici la Buzău, pe un teren pus la dispoziție de autoritățile locale dar până la construirea acestui edificiu s-a luat decizia funcționării unui spațiu închiriat. Deși contractul este pe o perioadă de 5 ani, eu sper ca Judecătoria să se mute mai repede în casă proprie după ce investiția se va finaliza. Până atunci, sper ca toți cei ce calcă pragul acestui spațiu să se simtă ca într-o instanță de nivel european”, a declarat Alin Antochi, secretar de stat în Ministerul Justiției.
La rândul său, judecătorul Leontin Drăgulescu a declarat că noul sediu al Judecătoriei este cu totul diferit față de ceea ce oferea vechea instanță.
”Acest sediu nou al Judecătoriei este radical diferit de sediul vechi. Avem 4 săli de judecată pentru public și 4 săli pentru ședințele camerei de Consiliu. Atât judecătorii cât și grefierii au birouri care asigură condiții optime de lucru, adică câte doi judecători în birou și câte 3 grefieri într-un birou față de 6-9 grefieri în birou sau 4-6 judecători câți se aflau în vechiul sediu. Chiria lunară este plătită din fonduri asigurate de Ministerul justiției și costă 13.500 de euro +TVA lunar. Din punctul meu de vedere este un sediu modern de instanță comparabil cu unul din Europa ”, a spus judecătorul Leontin Drăgulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here