Copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, și-au început vizita la Buzău cu o acțiune inițiată de tinerii liberali ”România prinde rădăcini”. În cadrul acțiunii, cei doi lideri de la Centru împreună cu copreședinții PNL Buzău, deputatul Cezar Preda și Dorin Bădulescu, au plantat 3 pomi fructiferi în curtea Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură, de pe Aleea Sporturilor.
La final, liderii de la București ai PNL au atras atenția asupra situației critice în care a ajuns cercetarea în România.
” Suntem în a doua campanie ”România prinde rădăcini”, o campanie pe care colegii noștri din TNL au gândit-o și în fiecare județ are un specific . Am început la Maramureș, iar la Buzău mă bucur că organizația județeană a ales să facem o plantare într-o asemenea instituție simbol pentru cercetarea din România. Ce of am e că, din păcate, stațiunea înțeleg că a avut 500 de hectare, iar jaful a fost de vreo 400 de hectare, astfel că astăzi instituția se desfășoară cu foarte puțin. Dar, iată, cum se poate și cu mineriadele, poate vor fi găsiți vinovații. România este țara cu 0, 4 la sută din PIB pentru cercetare, e clar că astfel nu vom evolua în nici o direcție, bugetul pentru Cercetare, la fel cum este cel pentru Educație, este mizerabil ”, a declarat la Buzău Alina Gorghiu.
La rândul său, Vasile Blaga s-a referit la situația jalnică în care se află domeniul Cercetării, nesprijinit spune liderul PNL, nici de guvernele social democrate și nici de administrațiile locale.
”Suntem într-o stațiune de elită, cine nu a auzit de ceapa de buzău? Dar din nefericire, stațiunea în loc să fie ajutată și de Guvern și de autoritățile locale, aici a fost unul dintre cele mai mari jafuri și nu a răspuns nimeni. E tipică această acțiune a administrațiilor conduse de pesediști, situații similare sunt peste tot, ei tratează proprietățile pe care le gestionează ca pe propriile moșii. Din nefericire, iată unde am ajuns. Când noi am fost la guvernare ponderea sumelor alocale, a investițiilor, pentru cercetare a fost mult mai mare. Acum suntem la cel mai mic nivel atins vreodată, atât pentru cercetare cât și pentru investiții”, a spus la rându-i liderul PNL Vasile Blaga.
Vizita liderilor PNL continuă sâmbătă cu o vizită la o fabrică din Râmnicu Sărat, apoi este programată o întâlnire cu liberalii din zonă. Ulterior, Vasile Blaga și Alina Gorghiu se vor întâlni cu liberalii din municipiul Buzău iar de la ora 16.00 este programată o conferință de presă.
Vizita celor doi oficiali se va încheie la ora 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here