Străveche vatră de istorie, Cislăul a marcat cum se cuvine ziua măreață a Unirii Transilvaniei cu România, marea zi națională a țării. Cu mic cu mare, localnicii au îmbrăcat straie de sărbătoare, și-au arborat la curți ori la case sfântul steag în trei culori și au ieșit pe străzi pentru a-I admira pe ostașii care le-au traversat comuna.
Plini de emoție și elevii Școlii Gimnaziale Cislău au sărbătorit Ziua Națională a României. Mergând pe urmele înaintașilor, De Ziua Națională a României, elevii Școlii Gimnaziale Cislău au desfășurat activități complexe ( cu scopul de promova elemente de specific național, tradițiile românești): montaj de poezie și de cântece patriotice, realizarea unor postere tematice, scurtă prezentare istorică a unor evenimente. Într-o atmosferă încărcată de emoție, s-a intonat Imnul. Profesorii, părinții, cadrele militare, reprezentanții comunității locale au fost alături la această sărbătoare organizată în parcul din centrul Cislăului. Au fost depuse coroane din partea autorităților locale, a Unității Militare Cislău.
Străveche vatră de istorie, Cislăul s-a aflat la răscrucea unor importante drumuri comerciale, a avut un rol însemnat din punct de vedere economic, social – politic şi cultural în ansamblul istoriei naţionale. Cislăul a fost în acelaşi timp ţinut de confluenţă, deoarece s-a situat din punct de vedere geografic şi istoric într-o poziţie de trecere pentru strămoşii noştri din Transilvania mai ales către Muntenia, dar şi dinspre Moldova spre Ţara Românească. Împrejurimile au fost locuite încă din timpuri străvechi. În anul 1959, pe când săpa la fundaţia propriei case, cetăţeanul Constantin Necula a descoperit un mormânt de inhumaţie având ca inventar arheologic o sabie cu circa 200 săgeţi din bronz în trei muchii, parte componentă a Subcarpaţilor Buzăului. Prima atestare documentară a comunei Cislău îl reprezintă hrisovul emis la 12 septembrie 1523.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here