Mai multe blocuri de stâncă de dimensiuni medii sunt în pericol de a se desprinde de pe versanți, în zona Barajului Siriu, pe DN 10, între kilometrii 79 și 80. Este concluzia la care a ajuns o comisie specială care a evaluat situația la fața locului.

În urmă cu ceva timp, au fost montate două rânduri de parapet. Astfel, a fost îndepărtat fluxul auto de marginea versantului. Între timp, însă, la km 80, s-a constatat că primul din cele două rânduri de parapeți de beton a fost deteriorat în proporție de 30-40 %, din cauza blocurilor de stâncă desprinse de pe versant în ultimele luni.WhatsApp Image 2022 06 21 at 19.44.49 1Mai mult, căderile de pietre continuă. În plus, e vizibilă apariția fisurilor în câteva blocuri de stâncă ce pot pica pe carosabil în orice moment.

Având în vedere toate aceste probleme, prefectul Daniel Țiclea a convocat pentru mâine ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, pentru a fi identificate noi soluții de intervenție în zona Barajului Siriu.WhatsApp Image 2022 06 21 at 19.44.50

COMUNICATUL DE PRESĂ TRANSMIS DE PREFECTURA BUZĂU:

Prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, a dispus constituirea unei comisii de verificare, evaluarea situației și stabilirea măsurilor ce se impun, având în vedere că pe D.N.10, între km. 79+950 – 80+000, în zona barajului Siriu, pe versantul de pe partea dreaptă a drumului, se găsesc mai multe blocuri de stâncă de dimensiuni medii, aflate în instabilitate, care se pot desprinde, existând riscul ajungerii lor în zona carosabilă.

În urma analizei la fața locului efectuată de către membrii comisiei – prefectul județului, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciului de Gospodărire a Apelor și de la Secția Drumuri Naționale Buzău – s-a decis ca situația de pe D.N.10 să fie introdusă pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care va avea loc joi, de la ora 11.00.WhatsApp Image 2022 06 21 at 19.44.48 1„Apreciez că soluția implementată de S.D.N. Buzău, și anume, montarea a două rânduri de parapet și îndepărtarea fluxului de circulație de marginea versantului au fost măsuri de primă intervenție ce au contribuit la creșterea siguranței traficului în zonă. Dar, în urma analizei pe care am făcut-o, astăzi, la km 80, împreună cu grupul de lucru, am constatat că primul din cele două rânduri de parapeți de beton a fost deteriorat în proporție de 30-40 %, din cauza anrocamentelor care s-au desprins de pe versant în ultimele luni. Așadar, problema e reală, căderile de pietre continuă. În plus,  e vizibilă apariția fisurilor în câteva blocuri de stâncă ce stau să se desprindă de pe versantul aflat pe marginea șoselei.

Având în vedere toate aceste aspecte, am decis să introducem pe ordinea de zi a ședinței de joi a C.J.S.U. problema existentă la Siriu, pe D.N. 10″, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

La această oră, circulația pe D.N. 10 Buzău-Brașov, la km. 80, în zona Siriu, se desfășoară normal, fără a se impune măsuri suplimentare de restricționare a traficului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here