Zilele trecute, polițiștii din cadrul Biroului  Siguranță Școlară au organizat la Școala Gimnazială Scărişoara – Cislău şi la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău dezbateri pe tema siguranței în mediul școlar.Siguranta Scolara 1Activitățile s-au centrat pe semnalarea situaţiilor de pericol din sfera infracțiunilor la viața sexuală, traficului de persoane, precum și infracţiuni asociate navigării pe Internet, în care pot fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente de risc.

Elevilor le-a fost prezentat conceptul de abuz sexual asupra minorului, tipurile de infracțiuni la viața sexuală, factori favorizanți/de risc, precum și modalități de prevenire a implicării în această sferă sensibilă a infracționalității.

La finalizarea acestora, elevii au fost îndrumaţi să adopte un comportament care să îi conducă într-o zonă de siguranţă personală, astfel încât să evite dobândirea statutului de victimă.

Discuţiile au fost interactive, cu participarea efectivă a tinerilor interlocutori, care au adus în atenţia poliţiştilor diverse situaţii din experienţele lor.

Prietenii poliţişti le-au oferit sfaturi şi recomandări pentru a rămâne în siguranţă.

La activităţi au participat peste 130 de elevi şi cadre didactice. , transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here