Papa Francisc a sosit, vineri, în România, la Bucureşti. El a fost întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia acestuia la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. Ceremonia oficială de primire a Santităţii Sale a avut loc la Palatul Cotroceni. Papa Francisc a ajuns apoi la Palatul Patriarhal din Bucureşti, unde a avut o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel şi apoi o întrevedere cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

Vizita Papei a continuat cu mesajul transmis de Papa și slujba ținută la Catedrala Mântuirii Neamului, unde au fost prezenți și reprezentanți ai Guvernului. Printre aceștia s-a numărat și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Demnitarul a strâns mâna cu Suveranul Pontif și a schimbat câteva vorbe.

”Să trăim mereu cu gândul că suntem în primul rând oameni, mai presus de religie, rasă, etnie, naționalitate, opinii, pregătire profesională sau statut social. Umanitatea înseamnă să mergem împreună în armonie, speranță și unitate, găsind mereu acele punți care ne apropie. Un mesaj emoționant pe care Sanctitatea Sa, Papa Francisc, l-a transmis azi tuturor românilor! Suntem binecuvântați și recunoscători că avem parte de această nouă vizită istorică a unui Suveran Pontif în România!”, a declarat Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Papa.

ciolacu 1 ciolacu1 papa papa1

1 COMENTARIU

  1. Buzaul a fost ieri reprezentat prin dl Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor, la catedrala Sf. Iosif, in cadrul unei liturghii pascale, prilej cu care Papa Francisc a salutat prezenta oficialilor romani la acest eveniment istoric.
    Abia astept sa aflu despre o „intalnire” oficiala, de serviciu sau chiar protocolara bilaterala la acest nivel.
    Prezenta Papei Francisc in tara noastra este o vizita oficiala de stat la cel mai inalt nivel, realizata pentru a doua oara intr-un spatiu de ortodoxie est europeana a unui papa, la invitatia presedintelui roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here