La sfârșitul lunii trecute, la Inspectoratul de Poliție Județean Buzău au fost repartizați doi colegi noi, speciali. Sia și Dan, ambii în vârstă de 8 luni, au venit în breasla polițiștilor după o perioadă de predresaj la Centrul Chinologic Sibiu.

În prezent, se află în parteneriat cu polițiștii lor conductori – Sia face echipă cu agentul șef adjunct Sandu Vasile-Marius, iar Dan asigură spatele agentului principal Dima Marian-Ionuț. Cu toții fac parte din marea echipă a Serviciului de Ordine Publică din cadrul unității noastre, cu atribuții pe linia ordinii și siguranței publice.sia si dan 1Protagoniștii sunt din rasa ciobănesc belgian (Mallinois) și au început deja lucrul cu cei doi conductori, care urmăresc a le dezvolta calitățile prin dresajul de disciplină pentru patrulare și intervenție.

În perioada următoare, ciobăneștii vor reveni pentru antrenamentele de specialitate la Centrul Chinologic Sibiu, unde vor sta cu însoțitorii lor pentru o perioadă de 6 luni, etapă care se va încheia cu o serie de examene. În funcție de notele primite la evaluările specifice, partenerului canin îi va fi acordat un atestat prin care va fi confirmată specializarea sa.sia si dan 2La Buzău avem nouă câini polițiști, patru de urmărire și cinci de însoțire. Îi prețuim, îi apreciem, iar instructorii lor se preocupă zilnic ca aceștia să aibă cele mai bune condiții de viață și de pregătire, de la mâncare, până la antrenamente.

Între instructor şi câine există o legătură specifică – o prietenie la cataramă, cum îi place unuia dintre colegii noștri să o descrie, lucru care se poate observa încă din momentul în care aceştia pleacă împreună la o intervenție spunându-şi parcă „Cineva are nevoie de noi!”   

Mult succes în activitate și să purtați cu mândrie însemnele acestei nobile profesii!” , transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here