FOTO! Viitori preoți, în examen de capacitate

0

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a organizat ieri, 12 octombrie, o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească pentru absolvenții de Teologie Pastorală care doresc să ocupe un post clerical vacant în eparhie. Evaluarea, care a constat din două probe, a avut loc la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din municipiul Buzău.

La examenul de capacitate preoțească s-au prezentat 14 candidați, fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Comisia de evaluare a fost formată din preoți consilieri de la Centrul Eparhial și din cadre didactice de la Seminarul Teologic.CQ2B1389Examinarea a constat dintr-o probă scrisă și una orală, fiind precedată de un test psihologic eliminatoriu. La proba scrisă, candidații au avut de tratat un subiect de Teologie Dogmatică, iar la oral le-au fost verificate cunoștințele din mai multe discipline: Liturgică, Tipic, Pastorală, Omiletică, Catehetică, Muzică bisericească, Drept canonic și Administrație parohială.

Media minimă de promovare a examenului de capacitate preoțească este 7,00. Acest examen este valabil doi ani pentru candidații care obțin cel puțin media 9,00 și un an pentru cei care obțin media sub 9,00.

Sursă info+foto: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here