Zeci de polițiști buzoieni au donat, astăzi, sânge și plasmă în cadrul unei campanii inițiate de IPJ. Astfel, printre oamenii în uniformă prezenți la Centrul de Transfuzii s-au numărat și 13 polițiști care s-au vindecat de coronavirus și au ales să doneze plasmă destinată tratamentului pentru pacienții cu COVID aflați în stare gravă. WhatsApp Image 2020 09 18 at 12.00.20 5

Polițiștii au ieșit din dispozitivul curent și s-au alăturat frontului de salvatori care resuscitează sau operează pentru a da o șansă la viață. Aceștia au donat sânge/plasmă celor în nevoie.

Astăzi, 18 septembrie, polițiști din toate structurile Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au hotărât că pot împinge limitele profesiei lor prin care au jurat să apere viața, integritatea și libertatea persoanelor.WhatsApp Image 2020 09 18 at 12.00.21 1Trecem printr-o perioadă de grea încercare, când pandemia de Covid-19 ne testează puterile și altruismul. Sângele este medicamentul cel mai ieftin, dar care este neprețuit în lupta cu secundele. Colegii noștri au conștentizat că o picătură de sânge “polițist” poate schimba prezentul și poate oferi viitor cuiva.

WhatsApp Image 2020 09 18 at 12.00.20 6A,B, AB,0? Indiferent de grupa de sânge, polițiștii vor dona și, de mâine, își vor relua activitatea profesională în mod normal, pentru că azi sunt bine și au putut face un bine. Lor nu le va lipsi sângele donat, însă pentru cei mai puțin norocoși va fi o șansă în plus la viață.

Cei 47 de polițiști donatori de sânge/plasmă, îndeamnă să nu rămânem nepăsători pentru că mâine cineva drag poate avea nevoie de sânge!” , spun reprezentanții Biroului de Presă al IPJ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here