Fundația Comunitară Buzău a publicat astăzi lista celor 10 tineri extraordinari din Buzău care vor beneficia de burse, în cadrul Fondului de Burse. Tinerii sunt reprezentați de 7 ONG-uri buzoiene, provin din Buzău, Bisoca, Cernătești, Pătârlagele, Râmnicu Sărat, Scorțoasa, Vadu Pașii și au vârste cuprinse între 10 și 21 ani. Aceștia excelează la pian, desen, arhitectură, robotică, handbal, informatică, canto, atletism dar au resurse limitate, ce nu îi ajută să-și atingă potențialul maxim. Scopul Fondului de Burse este să sprijine acești tineri talentați cu burse de 5000 lei și mentori care îi pot ajuta în drumul lor spre performanță. Credem cu tărie că dacă primesc sprijinul necesar, acești tineri cu potențial, și nu doar ei, pot deveni următorii Zuckerberg, Beyonce, Gates, Banksy, Elon Musk ori Zaha Hadid de la Buzău.

Fondul de Burse este un program de sprijin inițiat de Fundația Comunitară Buzău în 2018 pentru elevii cu potențial deosebit din Buzău dar cu resurse limitate. În 2020, Fondul de Burse a fost folosit în regim de urgență, la începutul pandemiei cu COVID-19, pentru achiziția de laptopuri și imprimante pentru 60 de tineri din sistemul de protecție, din cele 8 apartamente sociale în care locuiau și erau nevoiți să stea închiși, să facă școala online, fără aparatura necesară.

Începând cu 2021, Fondul de Burse se desfășoară în parteneriat cu ONG-uri locale iar bursele sunt însoțite și de programe de mentorat oferite în colaborare cu antreprenori și profesori buzoieni. Fondul de Burse este un program permanent al Fundației Comunitare Buzău, cu câte 2 runde pe an, fiecare rundă cu câte 10 bursieri. Această primă rundă din 2021 se desfășoară în beneficiul a 10 bursieri selectați din 16 înscriși și sunt reprezentați de 7 ONG-uri locale:

● Asociația Liga Elevilor Meseriași Buzău: bursier Gheorghiță Alexandru (21 ani)
● Asociația de Părinți și Cadre Didactice Margareta Sterian Buzău: bursieri Zota Irina (17 ani) și Ion Bogdan-Gabriel (17 ani)
● Asociația Sudcarpatica: Dumitru Cristina-Gabriela (20 ani)
● Asociatia Tradiție Pentru Viitor: bursieri Gogan Maria (12 ani) și Spiridon Denisa Mihaela (10 ani)
● Asociația Părinților Sprijiniți Școala: bursier Șerban Cristian Dorin (14 ani)
● Asociația Ajungem MARI Buzau: bursieri Memet Strugurel (15 ani) și Toma Ionuț-Cosmin (14 ani)
● Asociatia Alexandru Marghiloman: bursier Dinu Valentin-Madalin (17 ani)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here