Activitate inedită pentru mai mulți copii buzoieni, ieri, în Parcul „Al. Marghiloman”. Evenimentul a fost organizat de IPJ Buzău și Centrul Cultural „Al. Marghiloman”.“Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județeană Buzău a realizat proiectul „Rămânem în siguranță!”.

În cadrul primei întâlniri s-au discutat conceptele normă, criminalitate, amprentare de către agent principal Laura Minea și inspector principal Andreea Marchidan.Agentul șef principal – conductor canin Ilie Cosma le-a prezentat copiilor câinele polițist Arca. Inspectorul Andrei Ilinca, din cadrul serviciului Criminalistică, le-a explicat pas cu pas despre procesul de amprentare, cei mici fiind pe rând inspectori criminaliști.” , au precizat oficialii Centrului Cultural. Copiii au fost coordonați de Valentina Andrei, de la C.C. „Al. Marghiloman”. Întâlnirea de ieri face parte din calendarul activităților preventive desfășurate de Inspectoratul Județean de Poliție Buzău. „Ieri, 17 august, a fost ziua lansării proiectului educativ de prevenire a criminalităţii juvenile, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității au prezentat prima temă abordată din proiect – Norma şi necesitatea respectării normelor, unde cei mici au învăţat despre necesitatea cunoaşterii şi respectării unor reguli stabilite de societate pentru armonizarea relaţiilor interumane din comunitate.În cadrul activităţii, copiilor le-a fost prezentată trusa criminalistică, ocazie cu care au putut preleva şi ulterior analiza o urmă papilară, şi au avut ocazia să facă cunoştinţă cu câinele de urmă “Arca”, folosit în misiunele speciale ale Poliţiei.

De asemenea, a mai fost abordată şi discutată tema privind necesitatea adoptării unui comportament responsabil pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus.

Proiectul este menit să conştientizeze riscurile la care se expun copiii şi tinerii, datorită necunoaşterii adoptării unor comportamente, ceea ce va determina creşterea gradului de siguranţă personală cât şi a persoanelor din anturaj prin disiminarea informaţiilor în cercurile frecventate de ei.Alt aspect urmărit de poliţişti este dezvoltatea spiritului civic la tânăra generaţie, prin cunoaşterea riscurilor, cât şi dezvoltarea parteneriatului social şi crearea unor alternative de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.” , informează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here