5„O fetiţă de 2 ani a murit în chinuri groaznice din cauza neglijenţei părinţilor. Copilul era încuiat în casă iar părinţii, care acuză un cumnat că le-a pus foc, au văzut flăcările de la câţiva zeci de metri depărtare. Micuţa fusese încuiată în casă de părinţii care au plecat în sat la o rudă. La un moment dat, în timp ce stăteau şi beau vin au observat flăcări în curtea lor. Au alergat spre casă dar pentru fetiţă era deja prea târziu: murise carbonizată”, suna o stire de presa pe 6 aprilie 2011.

La vremea respectiva, Bogdan Asan şi Izaura Durac din satul Ogrăzi, comuna Merei aveau împreună trei copii: o fetiţă de două luni care era în grija unui asistent maternal, încă o fetiţă de doi ani şi o fata de opt ani. Parintii au încuiat-o în casă pe micuţa de doi ani şi au plecat la mama bărbatului. De acolo au văzut flăcările care le mistuiau casa.

3“Stăteam şi beam un pahar de vin şi mă uitam la un vecin care făcea ceva la un gard. La un moment dat mama mi-a zis că iese fum de la mine. Plecasem de numai un sfert de oră de acasă şi de câteva zile nu am mai făcut focul. Am venit într-un suflet dar arsese totul, şi casa şi copilul”, spunea atunci Bogdan Asan, tatăl fetei.

Si la vremea respectiva părinţii incercau sa dea vina pe altcineva si susţineau că au primit ameninţări de la un cumnat care le spunea că le va da foc la casă. Ei erau siguri că de la el li se tragea nenorocirea.

“M-am certat zilele trecute cu un frate de-al bărbatului meu şi mi-a spus că noaptea când dorm o să-mi dea foc la sacă să ardem cu toţii. Sunt sigură că el mi-a dat foc şi mi-a omorât copilaşul. Îi dădusem de mâncare şi am lăsat-o în casă. Nu ştiam că se întâmpla o aşa nenorocire”, spunea pe 6 aprilie 2011 plângând Izaura Durac, mama fetiţei decedate în incendiu.

unnamed 2Vecinii îi acuzau atunci pe părinţi că îşi încuiau copiii în casă şi plecau în sat cu orele. Când au văzut flăcările şi ei au încercat să stingă vâlvătaia dar nu au reuşit.

“Nu este prima dată când lasă fata încuiată în casă şi pleacă.  Poate că nu şi-au imaginat că se va întâmpla o asemenea nenorocire dar ar fi trebuit să aibă mai multă grijă de ei. Noi am sărit fiecare cu ce am putut dar flăcările erau prea mari şi nu am putut să ne apropiem prea mult”, spunea Mariana Stanca, o localnică din satul Ogrăzi.

La vremea respectiva, pompierii au ajuns imediat la casa cuprinsă de flăcări dar nu au mai putut salva nimic.

4“Am intervenit cu două autospeciale şi am lichidat incendiul. Din păcate, o fetiţă în vârstă de aproximativ doi ani a murit carbonizată în casă. Urmează să stabilim care sunt cauzele care au dus la producerea incendiului”, declara sublocotenentul Eduard Dumitriu din cadrul detaşamentului de pompieri Buzău.

Sambata, din pacate, istoria s-a repetat. Un alt copil, al aceleiasi familii a sfarsit in mod tragic. Medicii de pe ambulanţă au fost solicitaţi sambata în comuna Merei, sat Ogrăzile pentru a-i acorda asistenţă medicală unui băieţel care se simţea foarte rău. Ajunşi la locul indicat, medicii au constatat că micuţul avea urme ale unei agresiuni, semn că fusese bătut, iar temperatura corpului era cu mult mai mică decât ar fi fost normal. Echipajul de pe Ambulanţă a preluat copilul, dar din cauza stării grave de sănătate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, acesta  a decedat.

Potrivit biroului de presă al IPJ Buzău, procurorul care a preluat cazul a decis că este vorba despre o moarte suspectă, urmând ca luni, după efectuarea necropsiei să se stabilească cu exactitate cauzele care au dus la decesul copilului de aproximativ 3 ani.

Între timp, poliţiştii continuă cercetările la locuinţa familiei căreia i-a murit copilul pentru a stabili cine l-a bătut, şi dacă i s-au aplicat rele tratamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here