Geniștii buzoieni din cadrul Diviziei 2 Infanterie Getica se implică în construirea spitalului mobil din incinta I.N.G.G. „Ana Aslan”, din Otopeni.

„Începând cu data de 20 martie, Batalionul 3 Geniu „General Constantin Poenaru” din cadrul Diviziei 2 Infanterie ,,Getica” din Buzău participă cu un rulou vibro-compactor la amenajarea genistică pentru instalarea Spitalului mobil ROL 2, din incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni în acţiunea comună de combatere a răspândirii COVID-19.”, anunță Divizia 2 Infanterie Getica, într-o postare pe pagina de facebook.

FB IMG 1584794260625

foto: Nicolae Panciu

Formaţiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale şi containere – care cuprind, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operaţională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare şi acreditare. Formaţiunea medicală va funcţiona ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu COVID -19. (Nicoleta Până)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here