Vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, liberalul George Scutaru, a criticat decizia CSAT privind implicarea in Libia, spunand ca Traian Basescu a dorit sa demonstreze „o asa-zisa fermitate” si a vrut sa para omul care raspunde rapid solicitarilor NATO.  „Traian Basescu a dorit sa demonstreze o asa-zisa fermitate, vrand sa para ca este omul care raspunde rapid solicitarilor NATO si ca poate gasi si solutii de finantare pentru participarea noastra cu o fregata. Ma surprinde ca desi Traian Basescu clama acum trei zile insuficienta dotare a aviatiei militare romane, acest subiect nu s-a regasit pe agenda CSAT”, a spus Scutaru.

Deputatul liberal a spus ca la sedinta CSAT au participat „vinovatii de intarzierea punerii in aplicare a programului de inzestrare cu avion multirol, respectiv Emil Boc si Gheorghe Ialimitianu”.
„Traian Basescu uita ca exista o decizie CSAT de acum un an prin care s-a adoptat hotararea demararii acestui program deosebit de important pentru aviata militara romaneasca. Ma mira ca Traian Basescu uita de subiect si nu a cerut date nici de la Boc, nici de la Ialomitianu privind solutiile de finantare a programului multirol”, a spus Scutaru.

El a apreciat ca atat presedintele cat si premierul trebuie sa ia o decizie pe marginea acestui subiect in cursul acestui an, altfel initiativa va fi tardiva.

„Probabil ca pe Boc care mai are doar o perioada scurta de mandat si este mai mult preocupat de alegerile din PDL, nu-l mai preocupa acest subiect. S-ar putea ca nici pe Traian Basescu, dar atata timp cat ocupa functiile de presedinte si prim-ministru ei au obligatia sa se implice in rezolvarea unei probleme de maxima importanta pentru securitatea nationala”, a mai spus Scutaru.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca CSAT a hotarat ca Romania va participa la aplicarea embargoului legat de situatia din Libia cu fregata Regele Ferdinand si cu doi ofiteri de stat major.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here