Experienţă unică pentru copiii instituţionalizaţi şi bătrânii fără adăpost. Au fost invitaţi la masă, într-un restaurant select din Buzău şi au servit un prânz sofisticat pregătit chiar de cei care le-au lansat invitaţia, o echipă de bucătari celebri. Întâlnirea a fost posibilă în cadrul unui proiect iniţiat de un buzoian care lucrează de ani buni în străinătate, în parteneriat cu mai mulţi sponsori şi cu Poliţia Locală Buzău.

Braseria de pe Bulevadul Bălcescu a devenit neîncăpătoare. Copii din sistemul de protecţie socială şi bătrâni fără adăpost au răspuns invitaţiei unei echipe de bucătari celebri, la un prânz din bucate alese, pregătit la cele mai înalte standarde. Oaspeţii au fost aduşi cu maşinile Direcţiei de Poliţie Locală şi au păşit oarecum stingheri în locul pregătit special pentru ei. Atmosfera s-a relaxat imediat, iar bucătarii au explicat ce bucate au preparat.

Bucătarii i-au avut ca ajutoare pe liceenii de la Meserii şi Servicii şi chiar le-au împărtăşit o parte dintre secretele lor.

Odată ajunse la masă, farfuriile s-au golit, semn că au fost pe placul celor invitaţi să servească prânzul.

Mai mult decât atât, bucătarii i-au inspirat atât de mult pe copiii instituţionalizaţi încât unii dintre ei chiar şi-ar dori să îmbrăţişeze meseria de bucătar.

Întâlnirea a facut parte dintr-un proiect gândit şi pus în practică de un celebru bucătar buzoian, care de ani buni lucrează în unele dintre cele mai mari restaurante din lume. Parteneri în proiect le sunt sponsorii buzoieni, Direcţia de Poliţie Locală şi Primăria Buzău.

Şi desertul oferit oaspeţilor, preparat de gazdele evenimentului, a fost unul sofisticat şi pe placul invitaţilor.

Proiectul a cărui primă acţiune s-a desfăşurat astăzi va continua în judeţul Buzău. Bucătarii veniţi din mai multe oraşe ale ţării le pregătesc pentru primăvara anului viitor o surpriză buzoienilor şi intenţionează ca evenimentul să se desfăşoare pe Platoul Dacia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here