A patra ediție a sărbătorii „Parada gospodarilor”, desfășurată ieri în comuna buzoiană Săpoca, le-a dat ocazia gospodinelor de aici să-și arate talentul culinar. Acestea au realizat un ghiveci de jumătate de tonă, preparat din legume produse în grădinile proprii după o rețetă moștenită din bătrâni. Aproape o mie de vizitatori au așteptat cu nerăbdare să guste din ineditul preparat.

Conform obiceiului, startul manifestării a fost dat de o paradă a căruţelor gospodarilor încărcate cu cele mai importante roade ale toamnei, gogoşari, ardei gras, roşii, vinete, pepeni şi struguri, după care 30 de gospodine din satele Măteşti şi Săpoca au realizat un ghiveci uriaş din legume de toamnă, în greutate de 500 de kilograme.

„Am ales legume din întreaga zonă a judeţului Buzău, de la gulii, ciuperci şi bame, la ceapă de Buzău, vinete, roşii şi ardei gras, toate puternic condimentate, conform tradiţiilor locului”, a declarat Cristina Partal, preşedintele filialei Buzău a ANTREC, organizatorul acestei manifestări, alături de primăria Săpoca.

Legumicultorii au organizat o expoziţie cu vânzare, tulburelul şi cârnaţii de Pleșcoi, fiind la mare căutare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here