20130521 191258

Accidentul s-a produs în această după amiază în localitatea buzoiană Potoceni. Două tinere, care circulau regulamentar pe marginea drumului, au fost pur şi simplu spulberate de maşina condusă de primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu. Din cauza vitezei, după ce a lovit copilele, maşina a intrat violent într-un stâlp de tensiune, pe care l-a scos complet din pământ. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de la Ambulanţă şi Poliţie Rutieră.

20130521 191816

Luat la întrebări Valerică Şercăianu a încercat să le explice cum s-a produs nenorocirea.  Se pare că primarul  a făcut o depăşire fără să se asigure, a acroşat un autovehicul care depăşea la rândul său şi a lovit cele două fete aflate în afara carosabilului. Cei care erau în zonă în momentul producerii accidentului spun că primarul circula cu viteză foarte mare și de aceea nu a putut evita producerea unui accdent atât de grav. Valerică Șercăianu a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. La fața locului a sosit , imediat după, producerea accidentului, și primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru.

În urma accidentului, cele două fete au fost duse de urganţă la Spitalul Judeţean Buzău. Primarul de la Mărăcineni, a urmat ambulanțele.20130521 191319 2

Una dintre fete este într-o stare stabilă după ce a  suferit răni la bazin şi la un picior. Cealaltă copilă, elevă în clasa a VIII a fost grav rănită. Ea a fost dusă în comă la Spitalul Judeţean Buzău.  Aici, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au încercat să o stabilizeze însă nu s-a mai putut face nimic pentru ea. Copila ar fi împlinit, joi, 15 ani. Fetele se întorceau de la școală și erau colege de bancă.

Toți cei trei șoferi au fost conduși la Spitalul Județean pentru recoltarea probelor probelor și stabilirea alcoolemiei. Există posibilitatea ca Șercăianu să fie reținut în această seară pentru ucidere din culpă.

Din cauza accidentului traficul în zonă a fost restricţionat şi deviată circulaţia pe o stradă laterală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here