Azi-dimineață, sute de navetiști nu au putut ajunge la serviciu luni dimineață, după ce transportatorii au anunțat că autobuzele vor rămâne în autogări.

Începând cu ora 5:00, operatorii de transport au protestat prin menținerea autobuzelor în autogări în semn de revoltă față extinderea Trans-Bus către comunele din jurul Buzăului.

De luni la ora 5 dimineața, tot transportul județean de persoane este oprit. Sunt anunțuri la autogări și am fost anunțați să informăm călători de această situație. Nu mai circulă niciun mijloc de transport din Buzău și de la capetele de linie. Asta până la rezolvarea situației cu extinderea Trans Bus pe traseele județene care au fost licitate la Consiliul Județean.”, au anunțat, vineri, reprezentanții firmelor de transport.

Astăzi, la ora 12:00, protestul transportatorilor s-a încheiat. Ei anunță că vor mai suspenda activitatea, dacă nu vor ajunge la un consens cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară.

Astăzi, Consiliul Județean nu a acordat avizul solicitat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni pentru emiterea licențelor de traseu în favoarea Trans Bus, operator ce dorește să introducă autobuze către comunele Țintești și Smeeni.

În cadrul ședinței Consiliului Județean Buzău, președintele Petre Emanoil Neagu a anunțat că, deși avizul solicitat este pur consultativ, personal nu este de acord cu respectivul proiect. Majoritatea a votat în acord cu președintele, astfel că ADI Buzău-Mărăcineni nu a primit avizul așteptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here