Poliţiştii din Capitală, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut 13 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Buzău, la o grupare specializată în trafic de droguri de mare risc. De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de aducere.

Gruparea era formată din 7 persoane, cetățeni iranieni, turci dar şi români. Lideri erau doi cetățeni iraniani, de 49 și 51 de ani, care locuiau în Capitală. Fiecare membru al grupării avea rolul său prestabilit. Aceștia procurau droguri de pe teritoriul Iranului pe care le transportau în România prin Turcia. Astfel, gruparea respectivă ar fi adus în țară importante cantităţi de heroină, de ordinul zecilor de kilograme. De altfel, spun anchetatorii, grupul respectiv ar fi coordonat, în proporție de 50-60%, piața neagră a traficului de heroină din București, fiind cea mai importanta rețea de trafic de heroină care ar fi acționat în Capitală.

În timpul perchezițiilor derulate în București, Ilfov dar și în Buzău, anchetatorii au descoperit sute de grame de droguri dar și sume importante de bani. Polițiștii au ridicat 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină, peste 3.000 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari dar și 15.200 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate 9 autoturisme şi 25 de telefoane mobile.

4 indivizi au fost reținuți, urmînd a fi prezentați Tribunalului București, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here