alunecari
Masive alunecări de teren aveau loc în luna martie a acestui an, mai multe familii fiind afectate și rămânând pe drumuri. Au trecut 8 luni de atunci. Acum, în prag de iarnă, Guvernul s-a gândit să aloce materiale de construcție pentru cei afectați de fenomenul periculos care le-a distrus locuințele.
În ședința de Guvern de miercuri, Executivul a anunțat că familiile din județul Buzău ale căror locuințe au fost distruse de alunecările de teren din primăvară vor primi ajutoare umanitare în valoare de 350.000 de lei, constând în materiale de construcții.
Materialele de construcții (ciment, oțel beton, cărămizi, tablă zincată, lemn) vor fi scoase din rezervele de stat și acordate ca ajutoare umanitare interne, cu titlu gratuit, pentru familiile din localitatea Lacurile, comuna Bisoca, județul Buzău, în vederea reconstrucției locuințelor distruse de alunecările de teren. Ulterior rezerva de stat va fi reîntregită cu bani din bugetul de stat.
Distribuția materialelor de construcții către beneficiari se face de către Instituția Prefectului.
Rămâne de văzut ce vor putea face oamenii, acum în prag de iarnă, cu materialele de construcții trimise de Guvern la 8 luni de la alunecările care i-au lăsat fără acoperiș deasupra capului.

Cu privire la ajutorul acordat de Guvern oamenilor din Bisoca, deputatul PSD de Buzău, Marcel Ciolacu, a scris pe contul său de facebook: ”Pe agenda şedinţei de Guvern de astăzi, printre propuneri se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor materiale de construcţii şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru populaţia afectată de alunecările de teren înregistrate în anul 2015 în judeţul Buzău.
Este nevoie de monitorizarea atentă si responsabilă a situaţiei înregistrate, precum şi de urgentarea implementării unor măsuri de protecţie şi sprijinire a persoanelor afectate în urma alunecărilor de teren provocate de ploile abundente.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here