400x200346 de stupi de albine, importante sume de bani, 4 autovehicule şi alte bunuri au fost indisponibilizate de poliţiştii din Alba, în urma percheziţiilor efectuate la persoane suspectate de furtul mai multor stupi de albine. În urma celor 15 percheziţii efectuate astăzi de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au fost identificaţi 346 de stupi de albine despre care există date şi indicii temeinice că au fost sustraşi în perioada martie – octombrie a.c. de la mai mulţi proprietari de albine din judeţele Alba, Arad, Harghita şi Buzău.

În localitatea Veţel, judeţul Hunedoara, au fost găsiţi 295 de stupi, iar din judeţele Buzău şi Harghita au fost recuperaţi 51 de stupi.

De asemenea, au fost identificate şi indisponibilizate, 4 autovehiculele folosite de cei şase suspecţi pentru comiterea furturilor precum şi 6.622 de lei şi 805 euro.

Cinci din cei şase suspecţi de furt din judeţul Hunedoara şi cinci suspecţi de tăinuire din judeţele Harghita, Tulcea, Gorj şi Buzău, au fost conduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Reamintim faptul că, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba au efectuat 15 percheziţii în judeţele Hunedoara (10), Gorj (2), Harghita (1), Buzău (1) şi Tulcea (1), la locuinţele mai multor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi tăinuire. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul I.P.J. Hunedoara, Gorj, Harghita, Buzău şi Tulcea.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, în perioada martie – octombrie 2013, şase dintre suspecţi, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, din judeţul Hunedoara, ar fi comis 15 furturi de stupi cu albine de pe raza judeţului Alba şi 3 de pe raza judeţelor Arad, Harghita şi Buzău, sustrăgând, în total, 568 de stupi, în valoare totală de 402.700 de lei.

După comiterea furturilor, suspecţii au transportat stupii cu albine în mai multe spaţii din ţară, cei mai mulţi în localitatea Veţel, judeţul Hunedoara, unde i-au amplasat pe terenul unuia dintre suspecţi sau i-au vândut celor 5 persoane din judeţele Harghita, Tulcea, Gorj şi Buzău, care sunt suspectate de comiterea infracţiunii de tăinuire.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here