locomotiva-unui-tren-rapid-a-luat-foc-la-intrarea-in-gara-orastie-108504Ieri, în jurul orei 15.30, un agent de pază  care însoţea un tren de marfă pe relaţia Buzău-Constanţa a sunat la 112 şi a anunţat faptul că la plecarea din staţia CFR Buzău, pe tren au urcat trei minori care au încercat să fure fier vechi, iar pentru că au refuzat să coboare, acesta a tras două focuri de armă în plan vertical cu armamentul din dotare.

În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Feroviare Buzău s-a stabilit că în aceeaşi dimineaţă, în jurul orei 07.30, în Staţia CFR Buzău a fost garat un tren de marfă încărcat cu fier vechi, a cărui pază era asigurată de doi agenţi de pază.

În jurul orei 15.30, cu puţin înainte ca trenul să plece din gară, pe unul dintre vagoane au urcat trei minori care au încercat să fure fier vechi. Au fost prinşi de paznici şi somaţi să coboare, iar pentru că au refuzat, unul dintre agenţii de pază, un constănţean în vârstă de 31 de ani, a tras două focuri în plan vertical cu o armă neletală.

Suspecţii au sărit de pe tren, fiind prinşi la scurt timp de poliţişti.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre trei minori cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, toţi din municipiul Buzău, care intenţionau să fure fierul vechi pentru a-l valorifica la centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase.

Pe numele celor trei suspecţi a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările comiterii faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here