După cinci luni de anchete, poliţiştii buzoieni au reuşit să îi prindă pe cei doi hoţi care în luna mai au intrat într-o casă de amanet şi schimb valutar de pe strada Locotenent Godeanu şi după aceea au incendiat-o. Potrivit informaţiilor poliţiştilor, este vorba despre doi tineri din Republica Moldova, bănuiţi şi de alte fapte asemeănătoare. Cei doi vor fi prezentaţi procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

„Ieri, 2 noiembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au reţinut doi tineri în vârstă de 25, respectiv 26 de ani, ambii din Republica Moldova, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tentativă la furt şi distrugere.
Faptele au fost sesizate poliţiei la sfârşitul lunii mai a acestui an, de către administratorul unei societăţi comerciale.
În urma activităţilor specifice desfăşurate şi a probatoriului administrat în cauză, sub coordonarea procurorului de caz, ieri poliţiştii buzoieni au prins pe raza judeţului Galaţi un tânăr de 25 ani, totodată fiind adus la audieri şi un alt tânăr aflat în arest preventiv pentru comiterea altor infracţiuni.
Faţă de cele două persoane, poliţiştii buzoieni au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru sesizarea instanţei de judecată, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru 30 zile”, se arată în comunicatul de presă remis de IPJ Buzău.

A fost panică în dimineața de 26 mai pe strada Locotenent Godeanu din centrul municipiului Buzău. O casă de amanet şi schimb valutar dintr-o clădire veche a luat foc aparent din senin .Ajunşi la locul incendiului pompierii au fost nevoiți să anunțe poliția când au constatat că proprietarii au fost victimele unui jaf.

Hoții şi-au plănuit ca la carte lovitura şi au exploatat la maxim vulnerabilitățile clădirii. Un gemuleț lăsat deschis dintr-o curte interioară a fost locul pe unde au pătruns răufăcătorii.Tâlharii s-au cățărat ca nişte veritabili alpinişti pe o țeavă de gaze însă când au ajuns înăuntru s-au confruntat cu câteva surprize pe care nu le-au bănuit când au pus la cale lovitura.

În anexa clădirii au fost nevoiți să spargă un zid de cărămidă apoi au dat peste un perete din tablă. Hoții nu au dezarmat şi au adus un aparat de sudură cu care şi-au croit drum prin peretele metalic.

Un ultim ghinion le-a pus însă capac, după ce pereții şi mobilierul s-au aprins de la scânteile produse de tabla încinsă. Casa de amanet a fost cuprinsă rapid de flăcări iar infractorii au intrat în panică şi au fugit pe geamul pe care au intrat. În urma lor au lăsat inclusiv uneletele folosite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here