hoti cabluFurt care pune in pericol siguranta traficului pe calea ferata! Cabluri din instalatia de semnalizare dintre Buzau si Boboc au fost furate, provocand probleme in dirijarea trenurilor care circula intre Buzau si Focsani. De vina sunt trei hoti care au taiat o bucata din cablul subteran pentru a-l duce la fier vechi.

Cei trei indivizi au folosit un excavator pentru a sapa dupa cablurile ingropate. Chiar daca hotii nu au luat decat cativa metri de cablu problemele provocate sunt mari: circulaţia trenurilor intre Buzau si Focsani se desfasoara cu dificultate in lipsa marcajelor de semnalizare.

“Imediat ce am fost alertati ca pe ambele sensuri de mers pe magistrala CFR ce leaga Buzaul de Boboc nu mai sunt semnale luminoase, lucratorii de la TF s-au deplasat in zona si au prins in flagrant trei buzoieni care taiasera cablurile de cupru, pentru a le valorifica”, a declarat comisarul-sef Marian Barbulescu.

Infractorii au fost retinuti si urmeaza sa fie prezentati Parchetului de pe linga Tribunalul Buzau pentru audieri. Daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca pina la 15 ani de inchisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here