9Cimitir.IRENALocalnicii din satul Lipia, comuna Merei, se confrunta cu o situatie cel putin bizara de cateva saptamani. Din cimitirul din sat au inceput sa dispara portile grilajelor de la cimitire si chiar si cruci de fier. Batranii din comuna sunt disperati si recunosc ca nu s-ar fi gandit niciodata ca cineva ar putea sa le fure din cimitir.

“Am peste 80 de ani dar de cand sunt eu nu am pomenit sa ne fure cineva din cimitir. Au furat portile grilajelor, bucati de grilaj, si acum aud ca au disparut si cruci. Unui vecin de-al meu i-au furat crucea de fier. Numai Dumnezeu stie cat ne-am chinuit sa le facem, poate nici noi nu aveam bani sa le facem dar le-am facut ca sa fie la locul de veci, nu ne-am gandit ca o sa le fure cineva”, ne-a declarat o localnica din Lipia.

Oamenii din sat au anuntat mai intai reprezentantii Primariei, apoi politia. Autoritatile sunt convinse ca la mijloc este mana hotilor de fier vechi.

“M-au anuntat oamenii suparati ca dispar grilaje si cruci din cimitir. Am anuntat seful de post si am inceput sa cautam inclusive la centrele de fier vechi pentru prinderea faptasilor. Este drept ca saracia ne impinge la gesturi extreme dar nu ne asteptam la asa ceva”, a declarat Stefan Chirca, primarul comunei Merei.

Politistii au demarat deja o ancheta si ii cauta pe faptasi. Acestia pot fi cercetati atat pentru furt cat si pentru profanare de morminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here