Un episod șocant produs la Buzău a stârnit revoltă pe facebook, unde au apărut imagini cu un câine căruia mai mulți copii i-au dat foc, minorii amuzându-se chiar de fapta lor.20201122 142831În imaginile apărute pe facebook se poate observa cum unul dintre copii toarnă pe câine un lichid, apoi îi dă foc iar animalul fuge, în timp ce arde ca o torță.20201122 142946Prin minune, câinele a supraviețuit.

Polițiștii buzoieni s-au autosesizat și au descoperit că este vorba despre ceva pus la cale de trei copii.20201122 142923„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, cu privire la acte de cruzime față de animale, Compartimentul Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău este abilitat să comunice următoarele:

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoanele care apar în imaginile de pe rețeaua de socializare, în cauză fiind vorba despre doi minori în vârstă de 13 ani, respectiv 16 ani, din județul Buzău.

De asemenea, a fost identificată și persoana care a filmat și postat incidentul, respectiv un minor, în vârstă de 13 ani, domiciliat tot în județul Buzău.

Polițiștii buzoieni s-au deplasat la fața locului, de unde au preluat câinele, care a fost predat unei organizații pentru protecția animalelor.

Polițiștii din cadrul Secției de poliție Rurală Mărăcineni s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Totodată, a fost informat medicul veterinar de pe raza localității, cu privire la starea de sănătate și a celorlalte animale din acea gospodărie.

Se continuă cercetările, în cadrul dosarului penal.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here