Cristi-Bigiu-16151

Președintele suspendat al Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, și finul său, Florin Colgiu, ambii plasați în arest la domiciliu după 4 luni de arest preventiv vor avea o serie de obligații pe care vor trebui să le respecte, în caz contrar riscând să fie trimiși din nou după gratii.
Potrivit instanței, cei doi, nu vor avea voie să părăsească domiciliu, să discute între ei sau cu alte părți din dosar dar și să se prezinte la judecată de fiecare dată când vor fi chemați. iată mai jos decizia dată de Curtea de Apel București în cazul lui Bîgiu și Colgiu:

Soluţia instanţei: „În baza art.206 C. pr. pen. admite contestaţiile formulate de inculpaţii BÎGIU MARIAN CRISTINEL şi COLGIU FLORIN MĂDĂLIN împotriva încheierii de şedinţă din data de 16.04.2015, pronunţată de Tribunalul Călăraşi – Secţia penală, pe care o desfiinţează în parte şi rejudecând: Admite cererile formulate de inculpaţii BÎGIU MARIAN CRISTINEL şi COLGIU FLORIN MĂDĂLIN privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. În baza art.218 cu referire la art.221 C. pr. pen. înlocuieşte măsura arestului preventiv a inculpaţilor cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 23.04.2015 până la data de 22.05.2015, inclusiv, inculpaţii având obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuiesc fără permisiunea organului judiciar. Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată ori de câte ori vor fi chemaţi; b) să nu comunice între ei, să nu comunice cu părţile din dosar sau cu martorii. Dispune punerea deîndată în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. Se atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Definitivă. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here