Consiliul Județean a anunţat că în câteva zile se va demara procedura demolării vechii clădiri de pe Bulevardul Gării în care a funcționat, până anul trecut, Maternitatea Buzău. Șefii administrației județene au anunțat că vor organiza o consultare publică privind destinația terenului de aproape un hectar ce se va elibera după demolarea clădirii.

În acest sens, mai mulţi internauţi au lansat idei de destinaţii pentru terenul ce va rămâne liber. Dintre aceastea, una se distinge în mod special. Este vorba despre inițiativa mai multor tineri care propun construirea unui bazin olimpic: „Este o optiune excelentă pentru a face miscare în orice perioada a anului, mai ales că, la Buzău, iarna, nu ai unde să faci mișcare.”, au scris pe pagina de Facebook inițiatorii.

Tinerii au înființat și o pagină de Facebook, unde buzoienii sunt invitați să dea Like și , implicit, să le susțină demersul. Ei sunt convinși că bazinul olimpic ar fi un proiect oportun.

De asemenea, inițiatorii susțin că proiectul lor ar trebui să aibă atenția autorităților cu atât mai mult cu cât există posibilități de finanțare europeană pentru acest segment de investiții:

„Am găsit pe Internet informații despre soluțiile de finanțare europeană pentru bazinele de înot. Credem că ar fi util pentru toată lumea și mai ales pentru tineri, deoarece înotul este un sport de dezvoltare. Suntem siguri că sunt mulți părinți care ar vrea să-și ducă micuții la înot, dar nu au unde.”, au scris administratorii paginii, care are deja aproape 500 de like-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here