vaccin
Direcția de Sănătate Publică Buzău va primi de săptămâna viitoare vaccinul hexavalent pentru imunizarea copiilor. Ministerul Sănătăţii a anunțat că doze pentru vaccinarea bebelușilor vor fi reparizate la nivelul întregii țări, tratamentul lipsind de ceva vreme.
„Începând de săptămâna viitoare, va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare. În urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, distribuitorul a informat că a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent iar săptămâna viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care vor ajunge la direcţiile de sănătate publică pentru a fi distribuite cabinetelor medicale în vederea continuării procesului de imunizare”, arată Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru copiii nevaccinaţi până acum, cât şi pentru vaccinarea de rutină, a nou-născuţilor. Recuperarea celor nevaccinaţi se va realiza prin cabinetele medicilor de familie, sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Buzău.
Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătății.

La Buzău, vaccinul lipsește de ceva vreme, timp în care s-au adunat câteva sute de copii restanțieri.
Disfuncţionalităţile înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilităţii producătorului de a produce si livra acest produs în timp util, în această situatie aflandu-se mai multe state, atât la nivel european, cât şi mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here