Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au reţinut 28 de permise de conducere şi au aplicat 219 sancţiuni contravenţionale.

Au fost atenţionaţi şoferii care au uitat să îşi pună centura de siguranţă (21) sau să îşi verifice starea tehnică a autoturismului înainte de a porni la drum (6), cei mult prea grăbiţi pentru a mai ţine cont de limitele legale de viteză (70), dar şi cei care au oprit în locuri ce afectau fluenţa traficului (14).

În ceea ce priveşte cauzele pentru care şoferii au rămas ieri „pietoni”, doi au fost depistaţi în timp ce efectuau neregulamentar manevra de depăşire, unul nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului, altul a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, alţi 10 nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care aveau acest drept, iar 14 au depăşit limitele legale de viteză, printre care şi un sucevean în vârstă de 44 de ani, acesta fiind depistat în timp ce conducea un autoturism cu 152 km/h pe DN2 E85, în localitatea Poşta Câlnău.

Şi pietonii, bicicliştii, respectiv căruţaşii indisciplinaţi în trafic au fost opriţi şi sancţionaţi, fiind constatate 60 de abateri în cazul acestor categorii de participanţi la trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here