cereale-confiscatePoliţiştii buzoieni au constatat 31 de infracţiuni, au aplicat peste 1.200 de amenzi şi au confiscat bunuri în valoare de peste 145.000 de lei, în urma neregulilor constatate, pe parcursul a două luni, în domeniul operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie.

La data de 1 septembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a pus în aplicare măsurile stabilite în Planul de acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, iniţiat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii au efectuat verificări cu privire la legalitatea şi realitatea achiziţiilor de materie primă utilizată de agenţii economici, legalitatea importurilor/exporturilor şi a comercializării bunurilor produse de către societăţile comerciale din această ramură, fiind avuţi în vedere şi agenţii economici care au efectuat achiziţii de mărfuri şi produse până la intrarea în vigoare a O.G. nr. 16/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Totodată, poliţiştii au efectuat şi controale în trafic, la autovehiculele ce transportă produse cerealiere şi de panificaţie.

În acest sens, au fost efectuate 2143 de controale, dintre care 339 la societăţi comerciale, 173 la persoane fizice şi 1631 la mijloace de transport.
La activităţile desfăşurate au participat atât de poliţişti de investigare a fraudelor, cât şi poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră şi alte structuri de poliţie.

Poliţiştii buzoieni au constatat 31 de infracţiuni, dintre care 30 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

22 de persoane sunt suspectate de comiterea infracţiunilor constatate, iar valoarea totală a prejudiciului în dosarele penale întocmite a fost estimată la 2044612 lei.

De asemenea, au aplicat 1234 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 192 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 1042 la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 352470 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 145939 de lei.

La activităţi au fost angrenaţi şi specialişti din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Buzău, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

În conformitate cu măsurile stabilite la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor continua până la sfârşitul anului activităţile pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here