zapada-utilajeDin informaţiile primite de la Staţiile Meteorologice din judeţ se semnalează viscol cu rafale de vânt 5 m/s, viteza vântului din direcţia N 5 m/s, precipitaţii sub formă de ninsoare 6 l/mp,  temperatura în municipiul Buzău = – 7,7º C, umiditate =  90 %.

Unităţi administrativ-teritoriale afectate: Buzău, Rm. Sărat, Pogoanele, Amaru, Bălăceanu, Blăjani, Balta Albă, Boldu, Brădeanu, Brăieşti, Buda, C.A. Rosetti, Căneşti, Chiliile, Cilibia, Cochirleanca, Costeşti, Cozieni, Florica, Gălbinaşi, Gherăseni, Ghergheasa, Glodeanu Sărat, Glodeanu Silistea, Grebănu, Largu, Luciu, Mărgăriteşti, Mihăileşti, Movila Banului, Murgeşti, Mărăcineni, Merei, Năieni, Padina, Pardoşi, Pietroasele, Podgoria, Poşta Câlnău, Puieşti, Râmnicelu, Racoviţeni, Robeasca, Ruşeţu, Săgeata, Săhăteni, Scutelnici, Smeeni, Stâlpu, Tisău, Topliceni, Ţinteşti, Ulmeni, Vâlcelele, Valea Rîmnicului, Vadu Paşii, Ziduri

Localităţi fără curent electric:

La ora 19.00 erau 3 localităţi afectate parţial – Chiojdu, Scutelnici şi C.A. Rosetti, cu un număr aproximativ de 280 de consumatori afectaţi.

Drumuri naţionale:

                                                                             închise – 3

cu circulaţie restricţionată – 3

Drumuri judeţene:

blocate –  22

DJ 102  H între Cotorca – DN 2 E85 –Pitulicea –  Amaru

DJ 102 I  între Smârdan – Mitropolia

DJ 103 R între localităţile Scorţeanca – Vintileanca – Greceanca

DJ 104 N între localităţile Finţeşti – limită cu judeţul Prahova

DJ 202E între localităţile Rm. Sărat – Voetin

DJ 203 A între localităţile Livada – Murgeşti, Ghergheasa – Amara – Stăvărăşti, Harboca – Batogu

DJ 203 C între localităţile Clondiru – Movila Banului, de la intersecţia cu DN 1B – Pietroasele

DJ 203 D între localităţile Brădeanu – Mitropolia – Scutelnici

DJ 203 E între localitatea Ruşetu şi limita cu judeţul Ialomiţa

DJ 203G între localităţile Costeşti şi Stâlpu

DJ 203 I între localităţile Pogoanele – Cotorca – limită cu judeţul Ialomiţa

DJ 203 K între localităţile Borduşani – Robeasca şi tronsonul Luncile – Lopătari – Plaiul Nucului

DJ 203 N între limita cu judeţul Brăila – Ruşeţu – limita cu judeţul Brăila

DJ 204C între localităţile Bisoca – Poiana Mărului

DJ 204 L între localităţile Buda – Spidele

DJ 204 M între localităţile Jgheab – Lopătăreasa

DJ 205 între localităţile Dealu Viei – Pietroasele – Năieni – Finţeşti

DJ 205 B între DN 1B – Săhăteni

DJ 214 A între localităţile Caragele – Ruşeţu

DJ 215 A între localităţile Blăjani – Poşta Câlnău, Izvoru Dulce – Blăjani

DJ 216 între DN 22 – Lunca

DJ 220 între localităţile Boldu – Ghergheasa, Bălăceanu – Boboc, Vadu Soreşti – Murgeşti, Apostari –  Valea Salciei

 închise – 1

DJ 204 D între Ţinteşti şi – DN2

ASPECTE DE INTERES OPERATIV

-O importanţă deosebită s-a acordat în cursul zilei de astăzi urgenţelor  medicale realizate prin intermediul celor două elicoptere ( SMURD şi IGAV) – au fost preluate 12 cazuri medicale de o gravitate extremă.( bărbat de 37 ani, intoxicat cu monoxid  de carbon din Smeeni, femeie de 63 de ani, fractură de col femural, localitatea Robeasca).

-Prin Centrul de Comandă Buzău, 21 persoane au putut participa la şedinţa de hemodializă, planificată  la Centrul de Dializă Buzău. Toate acestea s-au realizat şi cu sprijinul autorităţilor locale, firmei specializate şi personalului Ministerului Afacerilor Interne.

– La stadionul de atletism din municipiul Buzău au intervenit forţe din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău, două ambulanţe, o autospecială pentru transport victime multiple, un subofiţer asistent SMURD şi 8 subofiţeri paramedici, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi două cadre ale Ministerului Apărării Naţionale pentru preluarea pacienţilor transportaţi cu elicopterul din localităţile de domiciliu.

– Începând cu ora 14.00, pe DN2 E85, pe teritoriul judeţului Buzău se asigură tranzitarea cazurilor de urgenţă şi a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, care se aflau în filtre de mai mult timp, în coloană, câte 15-20 cu antemergător, în mod controlat şi alternativ. Începând cu ora 18.00 se circulă cu restricţie de 7,5 tone pe tronsonul Urziceni – Buzău şi restricţie de 3,5 tone pe tronsonul Buzău – Rm. Sărat.

– Începând cu ora 18.00, pe DN 1B, pe tronsonul Buzău – Mizil se circulă cu restricţie de 3,5 tone.

– Două autoşenilate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău s-au deplasat în localităţile Bădeni din comuna Breaza, respectiv în localitatea Scutelnici, pentru a prelua două cazuri medicale.

– Au fost suplimentaţi poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în 6 dispozitive de blocare din totalul de 31 şi au fost constituite 5 echipe de patrulare, îndrumare şi restricţionare a circulaţiei pe DN2 E85, pe tronsoanele Buzău – limita cu judeţul Ialomiţa şi Buzău – limita cu judeţul Vrancea.

– Poliţiştii din cadrul Posturilor de poliţie comunale au acordat sprijin Comandamentelor Locale, din oficiu şi la solicitarea acestora, în 78 de localităţi afectate de ninsorile abundente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here