vaccin
Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat anul acesta Ministerului Sănătății 30 de mii de doze de vaccin antigripal, dar a primit doar 6500 de doze. Vaccinurile au fost împărțite medicilor de familie pentru a-i imuniza pe bolnavii cu risc, pe bătrâni, gravide și copii, în timp ce alte doze au ajuns în spitale, pentru vaccinarea personalului medical ori în azile și cămine.
În această iarmă, au fost vaccinați împotriva gripei cu vaccin gratuit de la stat doar 6359 de buzoieni iar la acest moment în județ mai sunt numai 141 de doze de vaccin, în cabinetele medicilor de familie.
În condițiile în care DSP a solicitat ministerului 30 de mii de doze iar Buzăul a primit doar 6500 de vaccinuri e lesne de înțeles că tratamentul a fost total insuficient pentru a ține departe gripa.
În acest moment, un focar de gripă se întâlnește la Spitalul CFR din Buzău, unde 11 pacienți și 2 medici au fost diagnosticați cu această afecțiune. DE asemenea, un alt medic de la Infecțioase a fost diagnosticat cu gripă, la fel un alt buzoian, care este internat în această secție.
Mai mult, nu este exclus ca noi cazuri de gripă să fie diagnosticate în perioada următoare având în vedere numărul foarte mic al personalor imunizate împotriva acestei afecțiuni de sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here