bac_34563100În cel puţin şase unităţi de învăţământ niciun elev de clasa XII-a nu a reuşit să obţină media 6. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Geta Burducea, promovabilitatea în judeţ la simularea bacalaureatului este 33,37 la sută, iar niciun liceu nu are promovabilitate sută la sută.

Cele mai bune rezultate la simulări le-au obţinut elevii Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, 94,34 la sută dintre aceştia având medii peste 6. Doar 14 elevi de la această unitate de învăţământ au avut medii sub 6 la simularea bacalaureatului.

Următoarele clasate sunt Liceul Teoretic de la Pogoanele cu 75 la sută promovabilitate şi Colegiul Mihai Eminescu din Buzău cu 73,21 la sută.

La polul opus, se află Liceul Victor Frunză şi Liceul Traian Săvulescu din Râmnicu Sărat, Liceul CFR şi Liceul D. Filipescu din Buzău, precum şi liceele din Smeeni şi Ruşeţu, unde niciun elev de clasa XII-a nu a reuşit să obţină medii de trecere.

În judeţul Buzău, la simularea examenului de bacalaureat au fost înscrişi 3.356 de elevi de clasa a XII-a.

Peste 47 la sută din elevii de clasa XI-a din judeţul Buzău, care au susţinut simulările bacalaureatului, au obţinut note peste 5.

„La nivelul inspectoratului vom întocmi un plan de măsuri , de asemenea, fiecare şcoală îşi va întocmi propriul plan de măsuri pentru perioada care urmează pentru ca trebuie  să îmbunătăţim rezultatele la examen. Nu putem să dăm vina numai pe o parte, nu ştim câtă vină au unii, câtă ceilalţi. Toţi cei implicaţi poartă responsabilitatea acestor rezultate, deopotrivă elevi, profesori şi familie”, a declarat Geta Burducea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here