Astăzi, 6 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 644 (2 cazuri au fost testate și confirmate pe raza altor județe și au fost alocate județului Buzău);
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 413;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 18;
 Număr total de persoane testate pentru Covid-19 de la începutul pandemiei: 5168.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 9 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus.
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 39 și 74 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

 Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
 Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, dintre care 21 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 22 de sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 7.900 de lei.
 Jandarmii din cadrul IJJ Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat atât independent, cât și în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea răspândirii Coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe raza întregului județ.
 Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here