Pădurea Crâng a trecut în proprietatea municipalității. Preşedintele Klaus Iojannis a promulgat legea numărul 220/ 2018 privind trecerea în proprietate publică a municipiului Buzău a pădurii Crâng. Este un lucru extrem de important demarat în urmă cu doi ani de către deputatul buzoian, Marcel Ciolacu.

”Mă bucur că am reușit să redăm Parcul Crâng buzoienilor, o rezervație naturală deosebită, care trebuia să aparțină dintotdeauna orașului nostru. Eu m-am ținut de promisiune și am sprijinit în Parlament alături de colegii mei acest demers. Sunt convins că și Primăria va continua la fel și va face tot ce este necesar ca să avem la Buzău cel mai frumos parc din România”, a scris deputatul Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

Pădurea Crâng a fost redată municipiului Buzău în anul 1881, printr-o hotărâre de guvern semnată de premierul liberal de la acea oră, I.C. Brătianu, după ce oraşul Buzău a dobândit-o în Justiţie după un proces de 100 de ani cu Episcopia Buzăului. A intrat în proprietatea statului, după instaurarea regimului comunist, municipalităţii rămânându-i dreptul de administrare doar pentru zece hectare, atât cât se întinde parcul amenajat pentru promenadă.

Pădurea din care face parte Parcul Crâng, din municipiul Buzău, este de aproape două ori mai întinsă decât Herăstrău şi de zece ori, decât Cişmigiu. Doar o suprafaţă de zece hectare este însă amenajată pentru promenadă şi agrement, restul de peste 170 de hectare de pădure fiind străbătut doar de cărări din pământ, folosite de pădurarii care administrează fondul forestier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here