Încă o unitate de învățământ din județul Buzău a intrat în scenariul roșu, după confirmarea a două cazuri de coronavirus în rândul personalului. Este vorba despre Școala Gimnazială nr.1 din Râmnicu Sărat, unde o învățătoare și administratorul unității, soție și soț, au fost diagnosticați cu SARS-COV2. 

Ieri seară, în urma unei analize a situației, conducera școlii, Inspectoratul Școlar și D.S.P. au decis că orele în școală să fie suspendate, iar toți elevii să învețe online, începând de astăzi. Inițial, s-a pus problema închiderii doar a clasei la care predă învățătoarea, însă, având în vedere că administratorul avea printre responsabilități inclusiv împărțirea de măști pentru elevi, s-a hotărât, preventiv, închiderea unității de învățământ. Astfel, cei aproape 900 de copii nu au mai fost chemați astăzi la școală, urmând să se facă o dezinfecție generală. 

Reprezentanții unității au anunțat că scenariul roșu ar urma să funcționeze până pe data de 28 septembrie, dar nu este exclus ca perioada de ore online să fie prelungită.

Din cauza unor cazuri confirmate de Sars-Cov-2 în rândul personalului școlii, cursurile cu elevii vor trece în scenariu roșu (on-line) până la data de 28 septembrie 2020, conform dispoziției emise de D.S.P. Buzău.” , este anunțul postat pe site-ul unității de învățământ. 

Este a doua unitate de învățământ care intră în scenariul roșu, de la începutul anului școlar, în județul Buzău, după ce Școala Izvoru Dulce (comuna Merei) a fost închisă, în urma confirmării cu COVID a unei profesoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here